Sponsoractie

BEDANKT

By 14 October 2022 No Comments

Dankzij jullie talrijke opkomst en gulle giften bracht onze benefiet dit jaar meer dan 10.000 Euro op.

Het was dus niet alleen een feestelijk, informatief en gezellig weerzien, maar ook een financieel succes.

In overleg met de Sikiliza Leo ngo in Mulanda, Oeganda gaan we die centen goed en verstandig besteden.

Bedankt!

Thank You so much … wafuoyo swa …..asanta sana …. webale nyo nyo

 

 

Omdat de speech voor een deel van het publiek moeilijk te verstaan was, kan je hier nalezen:

SIKILIZA LEO 1 OKTOBER 2022

Welkom op het Benefiet- en Familiefeest voor SIKILIZA LEO.

SIKILIZA LEO is een samenwerkingsprogramma met een plaatselijke organisatie met dezelfde naam in Mulanda, in het zuid-oosten van Oeganda.

De aandacht gaat naar GEZONDHEID (Zuiver Water, samenwerking met de twee hospitalen   Mulanda en Kiyeye dichtbij), KINDEREN/OPVOEDING (twee kleuterschooltjes, bijscholing voor volwassenen), FAMILIE (Opvang en begeleiding van kwetsbare kinderen, samenwerken met de ouders en familie, kleine opbrengstprojecten met groepsinitiatieven: kippen kwekerij MARI en GWI LENI, meubels en houten speeltuigen, …)

Begin januari 2022 raakte de scholen na twee jaren corona crisis terug opgestart. Iedereen is terug op post zowel de kinderen, als de leerkrachten, als de ouders.

Het waren twee moeilijke jaren. We hielden maandelijks Zoom-contact met het Sikiliza Leo Team in Oeganda. Dankzij steun van de gemeente Hove, de Provincie Antwerpen, en jullie allemaal die ons geregeld financieel steunen werden de schoolgebouwen helemaal opgeknapt, en werd er met de twee kerken overeengekomen om de kerkgebouwen, die vlakbij de twee kleuterschooltjes liggen, gedurende de week als klas te gebruiken. Alles was klaar bij de nieuwe start.

De moeilijke situatie op het wereldtoneel zorgt ook in Oeganda voor inflatie en hogere kosten voor levensmiddelen en transport. Een Benefiet om dat helpen bekostigen is dus heel belangrijk.

Wij heten U dan ook van harte welkom. We hebben ons best gedaan om het U naar jullie zin te maken. Er is speelplezier, eten, drinken en muziek.

We hebben enkele speciale gasten, met de Founding Father van Sikiliza Leo Dr Jens Van Roey. Onze Fellows uit Afrika: Waheed, Jemina, Gustave, Tabita en Beatrice. Welcome. My dear Friends.

Sikiliza Leo is ontstaan uit het engagement van de medewerkers van Tibotec, en ook zij zijn hier goed vertegenwoordigd, samen met hun Founding Father Dr Paul Stoffels.

Er zijn vooral ook de vele vrienden van Hilde Berger en de Noben Familie. Welkom Allemaal. Voor ons is dit feest een gelegenheid om Hilde terug in ons midden te brengen.

We wensen jullie allemaal een mooie avond, het eten van onze vaste kok Chris is klaar om van te proeven, en het dessertenbuffet staat te wachten. Daarna is er muziek.

Namens heel de Sikiliza Leo ploeg: BEDANKT            

 

 

 

 

Leave a Reply