Projecten

Covid-19 is overal, ook in Mulanda

By 5 July 2021 No Comments

2021 wordt een jaar met extra uitdagingen

Er is in de huisgezinnen van de dorpsgemeenschappen van Mulanda en omstreken een grote nood aan basisprodukten omwille van de uitdagingen van de corona pandemie.

De kinderen zouden zo snel mogelijk terug naar school moeten gaan. Om weer te leren samen met hun vriendjes, om hun ouders toe te laten te werken, en om terug weer structuur in hun jonge leven te brengen.

In samenspraak met het Sikiliza Leo Team in Mulanda en met de steun van de lokale vakmensen gaan we de scholen klaarmaken voor een heropening in verschillende phases, zo snel dit weer mogelijk wordt.

Dat bet

ekent: het aanpassen van de schoolgebouwen en toiletten, inrichting van de twee kerken vlakbij de scholen om extra ruimte te creeeren; Ontsmetting en rookbehandeling; Schilderwerken en restauratie van de tegels en de vloer in de toiletten; Extra school materiaal voor de kerken: Schoolborden, extra banken, afschermingspanelen.

COVID-19 bescherrmingsmateriaal: Temperatuur meters; Handgels en dispensers; Mondmaskers voor de +6-jarigen, leerkrachten en begeleiders

COVID-19 training: Cursus van het District Office for Development voor het Village Health Team en het Sikiliza Leo team (leerkrachten, kindermonitors, begeleiders).

Leave a Reply