Projecten

Kinder monitors

By 24 March 2018 No Comments

Nieuwe Kinder Monitors voor de Wezen en Kwetsbare Kinderen (OVC)

Midden 2016 nam Sikiliza Leo de beslissing om te investeren in meer professionele opvang en ondersteuning van de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap van Mulanda. Na jarenlang succesvol werk met 9 part-time kinder monitors die zorg hebben gedragen voor 120 wezen en kwetsbare kinderen in hun thuisomgeving, is er gekozen voor full-time kinder monitors met een toegepaste opleiding.

Op 7 maart werden 6 finale kandidaten geinterviewd door Charles Opio, Fabian Odongo en Jos Noben. 3 kandidaten werden geselecteerd en er wer aan James Ochola gevraagd om zijn taak als boekhouder te combineren met een kinder monitor rol.

De 4 nieuwe kinder monitors  Erick Pajwenda, Mary Patricia Awor, Janet Robina Wori, en James starten op 1 april als een nieuw Kinder Monitor Team onderleiding van project manager Charles Opio. 

De eerste week krijgen ze een opfrissing van de basisopleiding voor Kinder Monitoring door de Community Development Officer van Mulanda Sub-County. Voor hun transport kregen de nieuwe kinder monitors een fiets cadeau van de “Vrienden van Hilde”.

 

Leave a Reply