Projecten

Bezoek aan Pochowa en Lwala kleuterscholen

By 22 March 2018 No Comments

De kleuterscholen in Pochowa en Lwala zijn heel populair bij de mensen in Mulanda, gedurende onze bezoeken maakten we kennis met het talent en de kunde van de kleuterjuffen, die in totaal 500 kinderen onder hun hoede hebben.

Samen met de kleuterjuffen Fiona Sissi, Margaret Akongo, Mary Claire Awino, Teddy Apio, Annette Katayke, Evelyne Nyawere, en project manager Charles Opio werden 500 boekentassen geschonken door Janssen Pharmaceutica R&D Project Management Groep uitgedeeld aan de kinderen. Elke boekentas kreeg de naam van de kleuter opgespeld en zat vol met verassingen: een Afrikaanse speeltje, een Afrikaanse knuffel, kleurpotloodjes, een handdoek met zeep, een paar slippers, een T-shirt, en een regencape. Iedereen was heel opgetogen. Materiaal voor de leerkrachten, geschonken door het Team van Juristen van Johnson & Johnson, werd aan de leerkrachten gegeven.

We hadden een plan om opnieuw tekeningen van dieren te schilderen op de nuren van de schooltjes. De muren hadden echter eerder nood aan een grondige herstelling van de pleister, en een verse verflaag, dus hebben we daar eerst energie en centen in gestoken. James Ochola, de boekhouder/kindermonitor van Sikiliza Leo toonde zijn excellent organisatietalent. Op drie dagen tijd waren de gebouwen terug gepleisterd en geschilderd. We (James, Charles, Wim, Rik, Jos) hebben dan samen met de schoolkuisman een weekend geschrobd en geschuurd, zodat op maandag 12 maart de schooltjes weer schitterden als nooit tevoren.

Leave a Reply